ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Εταιρεία

Η φιλοσοφία και η μέθοδος εργασίας μας

ΚΟΥΖΙΝΑ MUST
Ιδιοκτητησ must cucina

Χρήστος Παπαχρήστος

Όλο και πιο συχνά περιοδικά σας ‘ βομβαρδίζουν ‘ για την κατασκευή της κουζίνας σας και για το πώς θα δημιουργήσετε το περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις προσωπικές σας απαιτήσεις και προτιμήσεις.

Τι γίνεται όμως όταν αντί να σας βοηθήσουν, σας μπλοκάρουν περισσότερο; Τι λύση μπορούνε να δώσουνε όταν σας αρέσει και το διαχρονικό και το χρώμα και το μοντέρνο;

Το δωμάτιο της προετοιμασίας του φαγητού σήμερα πια είναι ένας χώρος που η διαρρύθμιση του μελετάται μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια. Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε αυτό το δωμάτιο φιλόξενο και οικείο, τι πρέπει να προσέξουμε προκειμένου να αναδειχθεί το ύφος, οι γραμμές ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό;

Αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα σταθούμε εμείς σ’ αυτό το θέμα, δηλαδή στο πώς θα φτιάξουμε με στιλ την κουζίνα που θα σας εμπνεύσει ώστε να επιδοθείτε σε γαστρονομικές περιηγήσεις.

Must Κουζίνα
Must Κουζίνα

352

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

120+

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

12

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

15

ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η φιλοσοφία μας

Κάθε γωνιά της κουζίνας μας υποδεικνύει και μας κατευθύνει για τον τρόπο που χρειάζεται να εξοπλιστεί. Αν η κουζίνα σας είναι πραγματικά μεγάλη, δεν έχετε λόγους να αρκεστείτε σε κάποια ιδέα συμβατική ή καθημερινή. Αν πάλι είναι μικρότερη σε μέγεθος προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα δείχνει πάντοτε άνετος και φιλικός. Αυτές είναι οι απαράβατες αρχές για κάθε χώρο που θέλουμε να έχει σωστή εργονομία, λειτουργικότητα και πρακτική αρτιότητα, καλοφινιρισμένα υλικά, εύχρηστους χώρους και επιφάνειες και βέβαια κομψή εμφάνιση.

Η σωστή εργονομία, η εκ νέου κατασκευή ή η ανακαίνιση των ντουλαπιών της κουζίνας μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μια κουζίνα είναι πρακτικά άχρηστη όταν δεν διαθέτει σωστούς και επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους για τα απαραίτητα του μαγειρέματος ή του σερβιρίσματος. Για περισσότερη εξυπηρέτηση αλλά και λειτουργικότητα είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις συνήθειες σας έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε κενό ή γωνία. Τα ντουλάπια πρέπει να έχουν λειτουργική διάταξη, σωστό ύψος, πολύ καλούς μηχανισμούς και πρόβλεψη αερισμού, όπου χρειάζεται.

Must Κουζίνα

Τέλος ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στην μελέτη και τον σχεδιασμό της κουζίνας, στην οποία πρέπει να προβλεφθούν όλα τα αναγκαία, ώστε να αποφύγετε τις δυσάρεστες και δαπανηρές εκπλήξεις.

Επισκεφθείτε την έκθεση μας και επιλέξτε το ξύλο ή τον καπλαμά που θα κοσμεί τα ντουλάπια σας, τον πάγκο εργασίας από νέα πρωτοποριακά υλικά, τους μηχανισμούς που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα σας καθώς και διάφορα αξεσουάρ.

Επειδή ο κάθε χώρος είναι ξεχωριστός εμπνεόμαστε από τις απαιτήσεις σας και σας προσφέρουμε τις ιδανικότερες λύσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού. Προσαρμόζοντας τις διακοσμητικές μας προτάσεις στο προσωπικό σας ύφος.. επισκεφτείτε την έκθεση μας και μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υλικών επιλέξτε τα πορτάκια της κουζίνας σας, τα έπιπλα για το σαλόνια σας, την τραπεζαρίας σας, την επιπλοσύνθεση της αρεσκείας σας. Στην έκθεση μας επίσης θα βρείτε επώνυμα ιταλικά έπιπλα και φωτιστικά, ηλεκτρικές συσκευές γνωστών εταιρειών, πινάκες, ταπετσαρίες τοίχου καθώς και πόρτες εσωτερικού χώρου.

Επενδύστε τα όνειρα σας σε εμάς για μια κουζίνα σχεδιασμένη και κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από εμάς.

Χρήστος Παπαχρήστος

Γνωρίστε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας MUST, διακοσμητή – κατασκευαστή, κύριο Παπαχρήστο, μέσα από συνέντευξη του σε περιοδικό διακόσμησης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Διακοσμητής - Κατασκευαστής

Ο Χρήστος Παπαχρήστος, αποφοίτησε το 1989 από το τμήμα διακόσμησης του Ομίλου Δημητρέλη στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια ασχολήθηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο για δύο χρόνια, ενεργά με το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Το 1991 ξεκίνησε να ασχολείται με το επάγγελμα του διακοσμητή και έπειτα τον ιντρίγκαρε έντονα ο τομέας της κατασκευής. Από τότε δημιουργεί ακατάπαυστα και στους δύο τομείς!

Αρχικά ας πάμε σε μια κάπως κοινότυπη ερώτηση. Πώς αποφασίσατε να γίνετε διακοσμητής;

Από νεαρή ηλικία μου άρεσε να ζωγραφίζω, να σχεδιάζω και να δημιουργώ διάφορες κατασκευές με τη φαντασία μου. Έτσι όταν έφτασα σε ηλικία σπουδών, αποφάσισα πλέον να κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπούσα τόσο καιρό και είχα μεράκι.

Εργαστήκατε πολλά χρόνια επάνω στον τομέα της διακόσμησης;

Εργάστηκα τέσσερα χρόνια αποκλειστικά και μόνο ως διακοσμητής, έπειτα ασχολήθηκα και με την κατασκευή, καθώς διαπίστωσα πως ήταν ένα κομμάτι που ολοκλήρωνε την δουλειά μου.

Ποιος ήταν ο λόγος που δημιουργήσατε και μια έκθεση επίπλων;

Η έκθεση επίπλων ήταν ένας τρόπος για να παρουσιάσω κάτι νέο και διαφορετικό στην πόλη των Τρικάλων, ήθελα να παντρέψω τις καινοτόμες ιδέες μου με τις δημιουργικές κατασκευές μου. Έτσι έστησα αυτό το χώρο, που υπάρχει και σήμερα.

Είστε διακοσμητής, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε και με την κατασκευή επίπλων; Αυτός είναι ένας τομέας που μπορεί κάποιος να εξελίξει και ως αυτοδίδακτος ή πρέπει να το έχει σπουδάσει ξεχωριστά;

Στην κατασκευή με ώθησε η μαγεία της δημιουργίας. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να έχεις τη δυνατότητα να σχεδιάζεις κάτι στο χαρτί, μετά εσύ ο ίδιος να το κατασκευάζεις και τέλος να απολαμβάνεις το αποτέλεσμα. Νιώθεις μια μοναδική αίσθηση ικανοποίηση, κάτι σαν επιβράβευση.

Σ’ αυτόν τον τομέα μπορεί να είσαι και αυτοδίδακτος αλλά σίγουρα η εμπειρία των χρόνων και η συνεχής ενημέρωση, είναι αυτά που σε εξελίσσουν.

Ως κατασκευαστής, εκτός των άλλων, έχετε εστιάσει πλέον στις κουζίνες και στα παιδικά και εφηβικά έπιπλα. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό;

Η κατασκευή μιας κουζίνας είναι κάτι πολύ δύσκολο, ωραίο και απαιτητικό. Εκεί μπορείς να δημιουργήσεις κάνοντας κάτι μοναδικό και πολύ ποιοτικό. Με τα παιδικά και εφηβικά δωμάτια από την άλλη, έχω εστιάσει επειδή σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μεγάλη στροφή στη διαφορετικότητα. Τα πολυμορφικά και καινοτόμα παιδικά-εφηβικά δωμάτια είναι κάτι το ιδιαίτερο. Και στα δύο υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά το σχεδιασμό και το στήσιμό τους.

Σε γενικές γραμμές μπορείτε όμως να ασχοληθείτε με όλους τους χώρους ή έχετε αποκλείσει κάποιους;

Δεν έχω περιορισμούς, τόσο από εμπειρία όσο και από φαντασία ή πρακτικότητα. Πιστεύω πως ο κάθε χώρος έχει τη μοναδικότητά του και πρέπει να προσεγγίζεται με το σωστό τρόπο. Μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις ένα εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Χρήστος Παπαχρήστος

Ποια είναι η φιλοσοφία σας όσον αφορά τη διακόσμηση και τα έπιπλα ενός χώρου; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο στυλ που προτιμάτε;

Η φιλοσοφία μου ως διακοσμητής είναι ότι η διακόσμηση και τα έπιπλα ενός χώρου, πρέπει να αντανακλούν και να αναδεικνύουν την προσωπικότητα ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Το στυλ που προτιμώ προσωπικά είναι το minimal! Έπιπλα με μοντέρνο σχεδιασμό, καλαίσθητα και  υψηλής ποιότητας. Χειροποίητες δημιουργίες με μεράκι, ειδικές κατασκευές, που ξεχωρίζουν για το υπέροχο φινίρισμα και την έμφαση στην λεπτομέρεια.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας όσον αφορά τη διακόσμηση και τα έπιπλα ενός χώρου; Έχετε κάποιο συγκεκριμένο στυλ που προτιμάτε;

Η φιλοσοφία μου ως διακοσμητής είναι ότι η διακόσμηση και τα έπιπλα ενός χώρου, πρέπει να αντανακλούν και να αναδεικνύουν την προσωπικότητα ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Το στυλ που προτιμώ προσωπικά είναι το minimal! Έπιπλα με μοντέρνο σχεδιασμό, καλαίσθητα και  υψηλής ποιότητας. Χειροποίητες δημιουργίες με μεράκι, ειδικές κατασκευές, που ξεχωρίζουν για το υπέροχο φινίρισμα και την έμφαση στην λεπτομέρεια.

Θεωρείτε πως είναι πολυτέλεια να προσλάβει κάποιος ένα διακοσμητή-κατασκευαστή για τον  χώρο του; Κερδίζει από αυτό;

Όχι, δεν είναι πολυτέλεια να προσλάβεις έναν διακοσμητή ειδικά εάν είναι και κατασκευαστής. Ο σωστός διακοσμητής είναι εκείνος που θα κάνει για σένα τις σωστές επιλογές. Χωρίς λάθη που θα σου στοιχίσουν πολύ περισσότερα από το budged που του έχεις ορίσει. Όταν είσαι και διακοσμητής και κατασκευαστής μαζί η συνολική εργασία είναι και πιο οικονομική και πιο σωστή.

Τελικά, αυτό που πληρώνει ο πελάτης είναι οι σωστές επιλογές, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τον άρτιο επαγγελματισμό!

Που μπορεί να σας βρει ένας πελάτης για να έρθει σε επαφή μαζί σας;

Καταρχάς εάν βρίσκετε στην γύρο περιοχή στην έκθεση που διατηρώ στο MUST. Έπειτα όσοι βρίσκονται σε άλλες περιοχές και σε άλλους νομούς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου  τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Οι παροχές σας που περιορίζονται;

Πουθενά, οι άνθρωποι που με προσεγγίζουν βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Έχω συνεργαστεί με πελάτες από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Οι υπηρεσίες μου δεν έχουν σύνορα…